ЕКСПЕРТИТЕ СЪВЕТВАТ КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ПОДХОДЯЩОТО ЗА НАШИЯ ВКУС КАФЕ 

...
ЕКСПЕРТИТЕ СЪВЕТВАТ КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ПОДХОДЯЩОТО ЗА НАШИЯ ВКУС КАФЕ 
Коментари Харесай

Три стъпки за съвършена чаша кафе STARBUCKS у дома

ЕКСПЕРТИТЕ СЪВЕТВАТ КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ПОДХОДЯЩОТО ЗА НАШИЯ ВКУС КАФЕ 


Ексклузивната продуктова серия кафе STARBUCKS за подготвяне у дома  към този момент е известна и в България, с помощта на NESTLÉ . Едро смляното кафе Veranda Blend и House Blend, както и Espresso Roast – първото тънко смляно кафе STARBUCKS за подготвяне вкъщи – са измежду шлагерите на нашия пазар.

 

 

 

 

 

STARBUCKS VERANDA BLEND™ STARBUCKS VERANDA BLEND™

STARBUCKS HOUSE BLEND

STARBUCKS ESPRESSO ROAST

 

 

 
 Шефът нa Старбъкс напуща, имал президентски упоритости Шефът нa " Старбъкс " напуща, имал президентски упоритости
Шефът на борда на шефовете на " Старбъкс " Хауърд Шулц, който трансформира кафе веригата в голяма империя, разпростряла се по целия свят, нап...
Дали обаче познаваме спецификите на другите типове изпичане, мелене и способи за подготвяне на кафе, тъй че да успеем съгласно самостоятелните си желания да се насладим пълноценно и да оценим по достолепие превъзходните му качества?

Експертите от STARBUCKS споделят някои тънкости при избора и приготвянето на съвършена чаша кафе вкъщи съгласно усета ни. Първата стъпка е да изберем обичаното си кафе съгласно степента на изпичане.

Изпичането на кафето е изкуство – характерен развой, комбиниращ точната съразмерност от време с подобаващата температура за реализиране на най-благоприятен мирис, консистенция и усет.
Със своята лека консистенция и мек усет ярко изпеченото кафе STARBUCKS Veranda Blend нежно ще разсъни сетивата Ви, доставяйки ароматна чаша, загатваща сладките нотки на леко изпечените кафе зърна.

Средно изпеченото кафе STARBUCKS House Blend съставлява композиция от чудесно подбрани кафе зърна от Латинска Америка, изпечени до ослепителен, тъмнокестеняв цвят, които Ви дават плътна чаша наслаждение с помощта на изпичането на сърцевината на кафе зърната. То е с деликатна консистенция и уравновесен усет.

При мрачно изпеченото кафе STARBUCKS Espresso Roast консистенцията е по-плътна, а усетът – характерен. Със сигурност ще изпъкне с наситените си аромати и присъщата същина на мощното изпичане.

Следващата крачка е вярното мелене според от метода на подготвяне на кафето. Френската преса резервира скъпите натурални масла, които другояче се всмукват от хартиените филтри и по този метод извлича всички аромати на кафето. За нея е най-добре да се употребява по-едро смляно кафе.


При кафето за филтър с плоско дъно също е целесъобразно да се употребява по-едро смляно кафе, което прилича размера на едра сол, до момента в който за конусовидните филтри e по-подходящо приблизително смляно кафе, което прилича размера на гранулирана захар. И в двата случая, в случай че се употребява вярното мелене на кафето ще постигнете чист и добре развъртян мирис и консистенция. За тези способи на подготвяне предлагаме STARBUCKS Veranda Blend и STARBUCKS House Blend. За еспресо машина или кафеварка (мока) е уместно по-фино смляно кафе, което разрешава упражненото налягане да премине по верния метод през фините частици, тъй че да се разпрострат изцяло аромата и усета на определения бленд. Подходящ артикул е тънко смляното кафе STARBUCKS Espresso Roast. Идва време за дозирането – за дестилация и френска преса използвайте 2 супени лъжици мляно кафе на всеки 180 ml вода. Ценителите знаят, че кафето е най-хубаво, когато е преди малко приготвено, тъй че направете толкоз, колкото ще консумирате сега, тъй като претоплянето на към този момент приготвено кафе трансформира усета и аромата му. 
За подготвяне на съвършено еспресо нужното количество кафе нормално зависи от размера на цедката като актуалните машини имат разнообразни цедки за единична и двойна дръжка. Стандартният грамаж за единично еспресо е сред 8 g и 12 g. Важно е да се знае, че положителното натискане на кафето в цедката е от извънредно значение за крайния резултат. Ако следвате тези лесни стъпки, с мляното кафе от серията STARBUCKS за подготвяне вкъщи елементарно може да се превърнете в същински бариста, който да сервира извънредно кафе с отличен усет и въодушевяващ мирис в домашни условия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР